(eTwinning) „EKO KORACIMA DO SRETNE ZEMLJE“

Ove pedagoške godine nekoliko vrtićkih skupina iz centralnog (Žabice, Bubamare, Leptiri) i područnog objekta (Zečići, Tratinčice, Pandice) započele su novi eTwinning projekt pod nazivom „Eko koracima do sretne Zemlje“. U projekt su se uključile i dvije skupine iz dječjeg vrtića „Medveščak“ (Sovice i Ribice), te partneri vrtići i škole iz Turske, Latvije, Grčke, Poljske, Portugala i Slovačke.

Ideja ovog projekta je promicanje osjetljivosti djece za održivi razvoj, produbljivanje i stjecanje novih znanja o svijetu koji nas okružuje kroz igru. Projektom se obuhvaćaju ekološki sadržaji: živi svijet (čovjek, biljke, životinje), hrana, energija i otpad. Osmišljene aktivnosti mogu se podijeliti na perceptivne (u smislu promatranja događaja u okolini), na misaone (obuhvaća razumijevanje okoline i stanja okoliša), praktične (uključuju zajednički rad djece i odraslih) te izražajne (likovno, dramsko, pisano izražavanje) oblike aktivnosti. Projekt traje od listopada 2021. do svibnja 2022.

Očekivanja (rezultati) od provedenog projekta obuhvaćala bi razvoj ekološke osjetljivosti i ekološke svijesti kod djece, estetski doživljaj prirode, istraživanje problema u okolišu, praktično istraživanje te usvajanje novih pojmova i znanja.


Pripremila odgojiteljica: Ozana Meštrović, mag. praesc. educ


© 2022 Vrtić Savica. Sva prava pridržana.