(eTwinning) VIDEO SASTANAK SKUPINA „PANDICE“ I „LEPTIRI“ NA TEMU „ŠTO ZNAMO O PTICAMA?“

U sklopu našeg eTwinning projekta „Eko koracima do sretne Zemlje“, aktivnosti u studenome obuhvaćale su izradu kućica za ptice i usvajanje općeg znanja o pticama; njihovim karakteristikama, hranjenju, specifičnostima gnijezda i njihove izrade i ostalim zanimljivostima.
 
U prosincu smo odlučili održati video sastanke između skupina partnera (unutar naše ustanove i u suradnji sa skupinama dječjeg vrtića Medveščak). Tema sastanka bila je „Što znamo o pticama?“ na kojem su predstavnici skupina govorili o tome što smo naučili o pticama u listopadu i kako su izradili kućice i hranilice za ptice.
 
Dana 14.12. skupina „Pandice“ održala je video sastanak putem platforme Zoom sa skupinom „Leptiri“ iz centralnog objekta.
Naše izlaganje sastojalo se od iznošenja općih informacija o pticama koje smo zapamtili, pa su tako Lovro, Filip i Roko putem plakata iznijeli sve što je djeci iz naše skupine bilo zanimljivo o pticama. Nakon toga, Petra i Ana su pomoću magnetne ploče objasnile što su to ptice selice i stanarice te točno imenovale sve prikazane ptice.
 
Poslije našeg izlaganja djeca iz skupine „Leptiri“ prikazali su nam svoj plakat i slikovnicu o pticama koju su izradili.
 
Sastanak se pokazao kao novo i zanimljivo iskustvo jer su djeca imala prilike koristiti nove komunikacijske tehnologije, upoznati djecu iz partnerske skupine, postati svjesna vlastitog procesa učenja te poticati razvoj komunikacijskih i prezentacijskih vještina.

Pripremila odgojiteljica: Ozana Meštrović, mag. praesc. educ
© 2022 Vrtić Savica. Sva prava pridržana.