Jesenska škola "Hrvatsko-pedagoško književni zbor"

 Dječji vrtić Savica i ove je godine sudjelovao na “Jesenskoj školi” Hrvatsko pedagoško-književnog zbora, čija je glavna tema bila “Potpora očuvanju mentalnog zdravlja u sustavu odgoja i obrazovanja”.
Stručno-znanstveni skup održao se u razdoblju od 21. 11. do 23. 11. u Opatiji, a bio je namijenjen odgojiteljima u predškolskim ustanovama, učiteljima, nastavnicima i profesorima, stručnim suradnicima i ravnateljima vrtića, osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova te predstavnicima osnivača odgojno-obrazovnih ustanova.
Cilj stručnog skupa bio je promicanje kvalitete svih odgojno-obrazovnih ustanova te dizanje razine svjesnosti o važnosti mentalnog zdravlja unutar sustava odgoja i obrazovanja, što će uveliko i pridonijeti kvaliteti našeg vrtića.
Kao primjer dobre prakse ravnateljica DV-a Savica Valentina Opić, odgojiteljice Marija Renić, Slađana Domladovac i Ivona Bajsić predstavile su temu pod nazivom "Rano učenje francuskog jezika kao doprinos mentalnom zdravlju u Dječjem vrtiću Savica – suradnja s Francuskom ambasadom i Francuskim institutom".
Kako je DV Savica i sam dio programa senzibilizacije djece za učenje francuskog jezika “Poleti s francuskim s vukom”, cilj nam je bio prikazati utjecaj učenja drugog jezika na mentalno zdravlje djece već od najranije dobi.

© 2023 Vrtić Savica. Sva prava pridržana.