Kako je prošao Dan narsica

U subotu, 23.3.2024. godine obilježen je Dan narcisa. Obilježava se svake prve subote početkom proljeća. Dan narcisa se obilježava kako bi se podigla svijest o karcinomu dojki te važnosti samopregleda i ranog otkrivanja bolesti. Cvjetovi narcisa simboliziraju nadu, buđenje i novi život. Ova akcija također osim javnozdravstvene kampanje ima i humanitarni karakter. Prodajom narcisa dobrovoljni prilozi se namjenjuju prevenciji i ranom otkrivanju bolesti.

Dječji vrtić Savica sudjeluje tradicionalno od 2018. godine na Cvjetnom trgu u ovoj akciji zajedno s udrugom Pink life. Donirane lukovice narcisa djeca starijih skupina zajedno s odgojiteljima posade u našim vrtovima te neposredno pred taj dan vade iz zemlje i sade u teglice koje su prethodno izradili uz pomoć odgojitelja. Teglice su od recikliranih materijala, budući da smo eko vrtić te pazimo i na taj aspekt. Osim toga, na taj način djecu od malih nogu učimo važnosti pomaganja i brige o vlastitom zdravlju. Djeci primjereno za njihovu dob podižemo svijest o važnim temama, a roditelje pozovemo također da nam se pridruže zajedničkoj akciji.

Dan narcisa ove subote protekao je veselo, sunčano i nadasve korisno. Zahvaljujemo svim sudionicima radi kojih smo se osjećali dobro znajući da činimo dobro djelo. Planiramo i ubuduće se odazvati ovoj, ali i ostalim hvalevrijednim akcijama. Jer kao što znamo, dobro je činiti dobro!!!
 

 Patriša Jonjić, zdravstvena voditeljica 


© 2024 Vrtić Savica. Sva prava pridržana.