Izlet u Contessu

 Dana 26.03.2024., djeca iz odgojnih skupina Ježići i Vilenjaci pod vodstvom svojih odgojiteljica Jasne Marinić, Ane Bahun, Nikoline Lemić, Ive Stjepanović i pedagoginje  Laure Khere, posjetila su imanje Contessa u mjestu Draganić, nedaleko Karlovca.
Na imanju ih je dočekala kontesa, a zatim je slijedilo upoznavanje s konjima i ponijima te kako se provodi njihova njega, što je sve potrebno za  održavanje njege i što je sve potrebno za jahanje. Ulaskom u kuriju Contessu, djeca su upoznata s pričom o obitelji koja je tu nekada živjela pa sve do dana današnjeg. Provedena su kroz sve prostorije koje svojim uređenjem odišu prošlošću.
Odlaskom u kuhinju, svako dijete obuklo je pregaču i kuharsku kapu i izradilo valjkom kolačić kojeg su sami punili domaćim džemom od jagode.  
Na tavanu kurije dočekale su ih damske haljine za bal, tijare, oklopi za vitezove i štitovi koji su djeci pomogli da se doista užive u uloge dama i vitezova dok su učili plesati dvorski ples.

Nakon kreativnih i čarobnih aktivnosti i istraživanja, slijedio je ručak, a potom povratak na imanje. Djeca su imala priliku isprobati kolačiće koje su izrađivala, a nakon toga uživala u slobodnoj igri, šetnji uz vrt ili u promatranju konja.


Autor teksta: Iva Stjepanović

 
 


© 2024 Vrtić Savica. Sva prava pridržana.