Općenito o vrtiću


Naš stručni tim:
Ravnateljica: Valentina Opić, mag.praesc.educ.
Pedagoginja: Vesna Flegar Vondra, magistra pedagogije
Pedagoginja na zamjeni: Laura Khera, magistra pedagogije
Psihologinja: Miroslava Polonji, prof.psiholog
Logopedinja: Maša Kobsa, prof.logoped
Edukacijska rehabilitatorica: Ivana Grbeša, mag.rehab.educ.
Zdravstvena voditeljica: Patriša Jonjić, bacc.med.techn.
 
Imat ćete nas prilike bolje upoznati ako Vaše dijete krene u vrtić, odnosno jaslice.
 
Radno vrijeme
 
Radno vrijeme vrtića je od 6 do 18 odnosno 20 sati, prema potrebama roditelja. Ako dovodite dijete iza 7.30 sati, a odvodite prije 16.30 sati, uvijek će biti u svojoj sobi sa svojim odgojiteljem, a prije i poslije tog vremena u dežurnoj sobi s dežurnim odgojiteljem.
 
Dolazak djece i doručak
 
Djeca najčešće dolaze između 7.30 i 8.30 sati, a mi preporučamo da to bude najkasnije do 9.00 sati. Naime, djeca koja dolaze kasnije mogu imati poteškoća pri uključivanju u započetu igru, a propuštaju i doručak koji traje do 9.00 sati.
Zbog sigurnosti djece ulazna vrata bit će zaključana, a otvoriti ih možete koristeći šifru koju ćete dobiti od odgojitelja.
 
Aktivnosti
 
Tijekom cijelog dana dijete ima mogućnost i slobodu izbora svojih aktivnosti – što će se igrati, s kim i gdje, želi li i na koji način sudjelovati u igrama i aktivnostima koje organiziraju odgojitelji. U prijepodnevnim satima najvažnija aktivnost je dječja igra. U skladu s iskazanim interesima i uočenim potrebama s djecom se radi individualno, u parovima ili u manjim i većim grupama.
 
Odgojno obrazovni rad uključuje i svakodnevni boravak na zraku (na igralištu, u šetnji ili na terasi) ovisno o vremenskim uvjetima. Izlazimo na zrak i po najvećoj hladnoći (na kratko) da “pročistimo pluća od virusa” te da se prozrače sobe. Tijekom dana dijete se može uprljati, politi ili nešto slično pa mu zato treba i rezervna odjeća.
 
Ručak, dnevni odmor i užina
 
Ručak počinje oko 11.15 sati u jasličkim grupama, oko 11.30 sati u mlađim, a oko 12.00 sati u najstarijim vrtićkim grupama. Kod jela se djetetu omogućava samostalno posluživanje i pospremanje svoga suđa i pribora.
 
Nakon ručka, za vrijeme dnevnog odmora uz priču i tihu glazbu, mala djeca spavaju, a starija se bave mirnim aktivnostima ili se odmaraju koliko im je potrebno – sve je stvar njihovih individualnih potreba. Poslije užine (oko 14.30 sati) nastavljaju se igre prema željama djece i polako se već počinje odlaziti kućama.
 

© 2024 Vrtić Savica. Sva prava pridržana.