Dani preventive 2014 ( 07.04 - 31.05. )

 

 DANI PREVENTIVE 2014

( 07.04. – 31.05.2014. )

„Umreženi u prevenciji“

 U novom programu suradnje vrtića i lokalne zajednice 20. Svibnja 2014. održao se pilot projekt   „Mali sajam zdravlja – kvart vrtiću/vrtić kvartu“  u trajanju 15:00 - 18:00 sati u prostorima i ispred DV Savica – jug.

  

 Ideja projekta bila je da uz roditelje, bake i djedove koji dolaze po djecu u vrtić i ostali stanovnici kvarta imaju priliku upoznati se s temama bitnim za zdravlje svoje djece ali i svoje vlastito.

 Uz održana stručna predavanja ( „Važnost kretanja u ranom djetinjstvu“, „Razvoj pravilnih prehrambenih navika kod djece“, „Zdravlje zuba“ ) i aktivnosti na otvorenom ( mjerenje krvnog tlaka i razine glukoze u krvi; pokazne vježbe ispravnog držanja za djecu i odrasle; razgovor sa stručnjacima / podjela edukativnog materijala ) djeci je bila najatraktivnija   „Bolnica za medvjediće“. Cilj aktivnosti bio je smanjivanje dječjeg straha od odlaska liječniku te približavanje bolnice i bolničkog osoblja najmlađim bolesnicima. Bolest i borba protiv nje dio su svakodnevnog života i ne trebaju nužno biti povezani s neugodnim i mučnim iskustvom. Djeci u dobi od 3 – 7 godina dodjeljena je uloga roditelja, djetetov medvjedić ili druga igračka bila je njegovo bolesno dijete a studentu medicine bila je povjerena odgovorna uloga liječnika. Djeca su imala na raspolaganju različite instrumente kao što su otoskop, stetoskop, tlakomjer...

 Dugoročni cilj ovog programa je stvaranje pozitivnih stavova prema ostvarenju osnovnih prava na zdravlje i preme korištenju zdravstvene zaštite.

  Nositelji programa:

 Članovi studentskih organizacija EMSA-e i SSHLZ-a

 Partneri u organizaciji pilot projekta:

 HRVATSKO DRUŠTVO ZA JAVNO ZDRAVSTVO – HLZ

 GRAD ZAGREB

 DV SAVICA

 ZDRAVSTVENO VELEUČILIŠTE ZAGREB

 361 EVENTS - PCO


© 2023 Vrtić Savica. Sva prava pridržana.