Kako je prošao Mali sajam zdravlja u našem Vrtiću


Mali Sajam zdravlja u našem vrtiću
 

U našem je vrtiću već treću godinu za redom održan Mali sajam zdravlja čiji je glavni cilj bio osvijestiti važnost brige o vlastitom zdravlju, kod malih i velikih.
Posjetitelji sajma imali su priliku izmjeriti krvni tlak, šećer u krvi, izračunati index tjelesne mase ili zatražiti koji savjet o zdravlju od mnogobrojnih prisutnih stručnjaka.
Oni najmlađi najviše su uživali u aktivnostima kroz ponuđene punktove poput Bolnice za medvjediće, Oko sokolovo, Blistav osmijeh, Mali kuhari, Mali planinari, Mali aerobic, Igra bez granica, Mala škola… Koliko su se djeci svidjele navedene aktivnosti otkrijte sami kroz njihove izjave:

 
„Ova teta mi je pogledala zubiće i svi su zdravi jer ih perem svaku večer. Ni jedan me ne boli, a mog dedu boli pa je morao kupiti kod zubara nove zube.“
 
„Meni se sviđaju sve ove igračke koje imaju i pravi doktori jer smo se mogli igrati s njima.“
 
„Mislim da ću biti doktor jer želim liječiti ljude. A onda ću i ja biti zdrav jer ću sam sebe liječiti.“
 
„Ovi ražnjići od voća su mi bili fini iako su malo kiseli. Mislim da je to zbog kivija.“
 
„Moja mama je išla da joj izmjere tlak, morali su je i piknut jer su joj isto nešto mjerili. Bila je hrabra.“
 
Djeci je ovaj sajam također poslužio kao i motivacija za nove aktivnosti (kroz simboličke i imitativne igre) pa su neki odgajatelji formirali Centar liječnika u svojim sobama kako bi zajedno sa njima nastavili širiti svijest o važnosti brige o vlastitom zdravlju.
 
„Znate, ono što je stvarno važno jeste da su ljudi sretni i zdravi. Sve ostalo je poput kapi kiše na pijesku.“  Paul Walker
 
                                                                                                      
Danijela Šmit, odgajateljica
 
  


 

© 2023 Vrtić Savica. Sva prava pridržana.